Ma 2024. április 16., kedd, Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.

Ismét túráztak a barcsiak.

 

 

Az Ős-Borókásban túráztak a barcsiak a Kistérségi Társulás felhívására. „Az egészséget a barcsi kistérségben” program keretében szervezett téli gyalogtúra inkább ősziesre sikeredett az időjárás jóvoltából. A 10 fok fölötti hőmérséklet alapvetően meghatározta a jó hangulatot a 65 túrázó körében. Az idősebb korosztályból többen a családtagjaikat is elhívták a turára. A tájvédelmi területen a nyugalom honolt. A lombjait lehullató fák között kökény és csipkebogyó bokrok terméseit is megkóstolhattuk. A „Kilences tó”-hoz érve meglepetésben volt részünk. Két darányi lovas is elkísért minket, sőt lehetőséget biztosított az amatőr lovaglásra. Voltak többen, akik éltükben első alkalommal lovagolhattak.

 

 

A 71 éves Kiss Vendelné, Vilma néni is felült a Bécsből származó „Matyi” ló hátára. A meleg pogácsa és a tea elfogyasztása után a körbejártuk a tavat a felújított turistaúton.

 

 

Egy hattyú pár fogadta a túrázókat, majd „sas-fűzes” mellett is elhaladtunk.  A túra végén a Patkó Bandi fánál köszöntünk el a Duna-Dráva Nemzeti Park egyik legszebb természeti területétől.