Ma 2024. április 16., kedd, Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kerékpárral 7 Határon Át

CSALÁDI KERÉKPÁRTÚRA VIROVITICÁRA

2017.09.23.  

      085                 


III. BARCS – VIROVITICA KERÉKPÁRTÚRA

Immár harmadik alkalommal elkerekezünk Barcs város testvérvárosába, a horvátországi Viroviticára, valamint a város mellet lévő Nemzeti Parkba.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott "Kerékpárral 7 határon át" program keretében rendezett kerékpártúrink egyre népszerűbbek a városunkban és körzetünkben. Az első túrán 110-en, az elmúlt évi túrán már 140-en vettek részt. Az idei túránkon várhatóan tovább nő a résztvevők száma, mert egyre népszerűbb az egészséges alternatívát nyújtó kerekezés, amit az is bizonyít, hogy a további kerékpártúrákon is sokan indulnak (Križnica). Továbbra is célunk minden korosztály- 8 éves kortól a 70 éves korosztályig-, a családok bevonása a kerékpáros programjainkba. Az Önkormányzat „Kerékpárosbarát Munkahely” elismerésbe részesült, valamint az Európai Mobilitási Hét programjait is évről évre megrendezzük az Autómentes Nap programokkal.                            

A túránk a Rekreációs Központnál kezdődik

                    2017. szeptember 23-án (szombaton) 9.00 órakor.

A póló osztás, a közös fotózás és a polgármester úr köszöntője után kerekezünk a magyar horvát határhoz, ami 3 km-es bevezető táv lesz.

A határon való átjutás után a Viroviticára tekerünk (19,5 km), Terezino Polje -   Bazija - Turanovac települések érintésével. Pihenőt 7 km-ként, az érintett településeken tartunk.

A horvát kerekesek idén is átjönnek hozzánk, és Barcsról együtt tekerünk.

Viroviticán 11. órakor a városközpontban a város vezetői köszöntik a túra résztvevőit, majd folytatjuk az utunkat a Nemzeti Parkhoz. Ezen az útszakaszon egy kis emelkedőre lehet számítani (3.5 km).

A halastavakhoz érve ebédet (szendvicset és ásványvizet) biztosítunk mindenkinek. A megtett 26 km-t kipihenjük, majd 13 órától egy rövid sétát teszünk a halastavak között..

 

A séta után 14.00 órakor indulunk vissza Barcsra, érkezés Penny parkolóban 16 óra.

Összesen 52 km-t kerekezünk a túra folyamán.

A túra végén 2 db kerékpárt sorsolunk ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Barcsi Városi Szabadidő Sportegyesület jóvoltából.


IMG 20170916 123100

Sorsolásra vár!


 

Részvételi díj: 500 Ft/fő      10 év alatt ingyenes (2007-ben és utána születettek)

Október 7-én Križnicára, a Dráva függőhídhoz szervezünk kerékpártúrát 68 km-es össztávval.

Várunk mindenkit szeretettel!

A túrára lehet nevezni az alábbi adatokkal:

Név:

Születési év,hó,nap:

Lakcím:

Személyi igazolvány száma:

Póló méret:

Nevezési lehetőség: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    T.: 20-414-9343

Nevezési határidő: 2017. szeptember 22.

                                                                                                     Barcsi Városi

                                                                                                Szabadidő Sportegyesület