Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Drávavölgyések a vízben.

 

A VÍZ Világnapja alkalmából harmadik alkalommal rendezték meg a barcsi Dráva Völgye középiskola úszónapját a Rekreációs Központban. Az iskola valamennyi tanulója részt vett a programban úszóként, lelkesítő molinó készítőként, szurkolóként. Összesen 272 futamot indított el a főszervező, Paluskáné Popovics Melitta. Mind a négy úszásnemben rendeztek versenyt, de a  legnépszerűbb versenyszám a 25 m-es gyorsúszás volt 72 futammal. Az osztályok hatfős váltókat is indítottak.

 

Az úszónap csúcspontja a „csillagszóró” futam volt. A lányoknál tízen, a fiúk mezőnyében 12-en indultak. Utasi Elizabett és Verőczi Alex volt a leggyorsabb és egyben a legkitartóbb. Az egyéni és váltók összesített eredmények alapján a 7. gimis osztály lett az első, megelőzve a kétszeres győztes 10. gimiseket. A győztes csapatot Bátori Ágnes osztályfőnök is segítette aktív közreműködésével. Ő is úszott a váltó tagjaként, csak úgy mint Vajdáné Ferró Éva osztályfőnök. A helyezettek érmet kaptak, a győztes csapat egy plusz szabadnapot, amit az osztálykirándulásra használnak fel.

Igazi vizes sportnap volt kiváló hangulattal, hatalmas szurkolással. Az iskola vezetése és tanárai segítettek, hogy a diákoknak egy életre szóló élményt nyújtsanak.