Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 4
ElégtelenKitűnő 

 

Kistérségi sportnap részvételi csúccsal.



Nyolcadik alkalommal rendezték meg a barcsi járás területén lévő települések sportnapját Csokonyavisontán. A fürdő területén 13 település közel hatszáz lakója vett részt a programokban. Több település a gyermeknapra tekintettel a fiatalokat nagy létszámban hozta el a sportnapra. Homokszentgyörgyről (75), Ladról (60), Vízvárról (60), Péterhidáról (50), Bolhóról (50) érkeztek a legtöbben. Barcsról érkezett 35 fő között hat a legkisebb résztvevő is volt, ők még a gyermekkocsiból érzékelték a sportnap családias, közösségi jellegét. A barcsi Kistérségi Társulás munkaközössége által szervezett sportnapon 13 versenyszámban mérhették össze tudásukat a résztvevők. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, csak délben kellett esőszünetet tartani, de valamennyi versenyt megrendeztek a szervezők. A labdarúgás volt a legnépszerűbb, 19 férfi és nyolc női csapat nevezett. A gyermek és felnőtt sorversenyben hat illetve hét település indult. A hűvösebb idő ellenére az egyéni és a váltó úszóversenyen is szurkolhattak nézők a résztvevőknek. Az olimpiai váltót és a sakkversenyt is élénk érdeklődés kísérte. A strandröplabda mérkőzéseket két pályán rendezték. Az egyéni versenyek közül a legnagyobb érdeklődés a virtus kategóriába tarozó csizmadobás iránt nyilvánult meg. Közel hetvenen (68) dobták különböző technikával a csizmákat. Az idei versenyen mutatkozott be első alkalommal az asztalitenisz, ahol 47-en indultak. Már hagyomány, hogy a záró rendezvény az erős embereké, a szkanderezőké, ahol a hölgyek és a férfiak mutatták meg a képességeiket. A sportnap alaphangulatát idén is a főző csapatok határozták meg finomabbnál finomabb ételekkel. Nem csak kóstolókat készítettek, vendégül látták a sportolókat is.

Az összetett eredmények alapján a legeredményesebb település a Vízvár csapata lett, megelőzve a többszörös bajnok Lad csapatát és a Homokszentgyörgy települést.

A sportnapot Csík László, Csokonyavisonta polgármestere nyitotta meg, és több polgármesterrel együtt végigkísérték a programokat. A versenyhez a Kistérségi Társulás biztosította a díjakat a helyezetteknek.

Eredmények:

Labdarúgás:

1. Babócsa,2. Vízvár,3.Bolhó II.

Női: 1. Buxák, 2. Babócsa, 3. Barcs.

Gólkirály Varga Zoltán (Rinyújlak) illetve Molnár Gréta (Buxák).

Asztalitenisz:1. Kappant Béla (Darány), 2. Tóth Barna (Homokszentgyörgy), 3. Hollósi Szilárd (Vízvár).


 


Játékos sportvetélkedő:

Gyermek-      1. Lad,             2. Vízvár,         3. Homokszentgyörgy.

Felnőtt:           1.Lad,              2.Bolhó,           3. Babócsa.

 

Úszás-egyéni:

  1. Abai Kristóf (Lad), 2. Sasvári Árpád (Lad), 3. Mihályevics Zoltán (Vízvár).

Nők:

1. Muzsek Mira (Vízvár), 2. Pirosné Tamás Krisztina (Lad), 3. Litauszki Adél (Barcs).

 

Váltó: 1. Lad, 2. Vízvár, 3. Barcs.

 

Olimpiai váltó: 1. Vízvár, 2. Lad, 3. Homokszentgyörgy.

Strandröplabda:

1. Berkics Ferenc-Horváth Mátyás (Bolhó), 2. Vidák Attila-András József (Barcs), 3.Pércsi Miklós-Vodenyák Endre (Vízvár).

Sakk:

1. Pirka Ádám-Egyed István (Lad), 2. Mojzer Rudolf-Gyurka Gábor (Péterhída), 3. Ábrahám Márton-Benkő Attila (Kálmáncsa).

Csizmadobó verseny:

1. Kincses Tibor (Babócsa 31,40 m), 2. Pfeiffer Attila (Somogyaracs), 3. Laufer Péter (Babócsa).

Nők:

1. Antalné Andik Andrea (Homokszentgyörgy), 2.Tóth Zsuzsanna (Homokszentgyörgy), Muzsekné Andi (Vízvár), 3. Kovács Klára (Babócsa).

Szkander: 1. Pfeiffer Attila (Somogyaracs), Pápai Márk (Somogyaracs), 3.Vild Antal (Vízvár).

Nők: 1. Antalné Andik Andrea (Homokszentgyörgy), 2.Tóth Zsuzsanna (Homokszentgyörgy), 3.Takács Lászlóné (Lad).

Főzőverseny: 1. Vízvár (Vargányával ízesített szarvasragu zsemlegombóccal és karos túrós kifli). 2. Homokszentgyörgy (Gombás csülökpörkölt). 3. Lad (Lábszárpörkölt). Ők Kulcsár Szilveszter saját maga készítette külön ajándékát (nagyméretű fakanál) is megkapták. A tálalást is különdíjazták: 1. Szulok, 2. Vízvár, 3. Lad.

Az összetett pontversenyt a Vízvár nyerte 103 ponttal, ezzel a vándorkupát is elnyerték.

2. Lad (95 pont),

3. Homokszentgyörgy 68 pont,

4. Babócsa               64 pont,

5. Barcs                    40 pont.

6. Bolhó                    38 pont

7.Somogyaracs          35 pont

8. Péterhida

     Csokonyavisonta

     Darány-Drávatamási

9. Kálmáncsa

10. Szulok

11. Heresnye

 

Csík László polgármester gratulált a sportolóknak és az eredményhirdetés után meghívta a településeket a jövő évi versenyre.

Köszönet a segítőknek!

Horváth József, Reisz Tamás, Simon József, Szokol László – labdarúgás

Kappant Béla – asztalitenisz

Szíjártó Attila- sakk

Pénzár Árpád – strandröplabda

Primon Csaba és Laki Dezső Csokonyavisonta strand vezetői.