Ma 2024. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Tisztelt Barcsi Polgárok!

Magyarország Kormánya a Magyar Közlönyben megjelent rendelkezése szerint „A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a  10  000 főnél nagyobb település egyes közterületein a  maszkviselés kötelező. A  területek kijelölése a  polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.”

Tájékoztatom Önöket, hogy Barcson külön szabályozás és szigorítás nem lesz. A közterületeken nem szükséges a maszk viselése. A bevásárlóközpontoknál, forgalmas épületeknél azonban különösen kérem Önöket, hogy a szociális védőtávolságot tartsák be.

Egyeztetve a Barcsi Rendőrkapitánysággal kértem, hogy az ellenőrzések során legyenek figyelemmel a csoportosulások elkerülésére a dohányboltok, egyéb üzletek bejáratánál is. Önöket és az üzletek tulajdonosait arra kérem ezúton is, hogy legyenek partnerek a szabályok betartásában és betartatásában.

Városunkban a kutyafuttató megépítését és kialakítását tervezzük, ez sajnos egyelőre nem készült el. Az ebet sétáltatókra érvényes szabály szerint hajnali 5 és este 20 óra közti időn kívül a kutyusokat a lakóhelytől számított 500 méteres távolságig lehet sétáltatni.

Az idei esztendőben a programok sorában a Barcsi Advent sorozata is elmarad. Intézményeink egy része zárva tart, nem fogadhat olvasókat a könyvtár, vendéget a fürdő, látogatót a múzeum. A dolgozók teljes munkaidőben maradnak állományban. Nem kívánjuk csökkenteni sem a munkaidejüket, sem a bérüket. A Polgármesteri Hivatal a megszokottak szerint dolgozik és fogadjuk az ügyfeleket, hozzánk betérőket.

Azon idős barcsiak, akik bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában vagy a postai ügyintézésben, csekkek feladásában kérnének segítséget, forduljanak bizalommal a Polgármesteri Hivatalhoz. Munkaidőben jelezhetik kéréseiket hivatalunk 82/ 565-961-es telefonszámán.

Köszönöm, hogy eddig is számíthattam megértésükre, türelmükre. Kérem Önöket, ha megfertőződésről hallanak, tudnak, forduljanak figyelemmel az érintett családok felé. A betegség önmagában is elég nagy kihívás elé állítja az érintetteket, bárkiben ott lehet a vírus. Segítsenek abban, hogy a barcsiak közössége, szűkebb és tágabbi rokoni és baráti társaságok mihamarabb találkozhassanak. Ennek útja most a távolság megtartása, a vírus visszaszorítása.

Köszönöm szabálykövető hozzáállásukat, egymáshoz való türelmüket!

Barcs, 2020. november 11.

 

Koós Csaba

polgármester